Framboos
Reserveren KookCollege Wijchen

Kooktechnieken

Om een goed gerecht te bereiden heb je kennis hebben van ingrediënten, kooktechnieken en weet je welke smaken goed samengaan. De meest bekende kooktechnieken zijn natuurlijk koken, grillen, bakken, in de oven en frituren. In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe kooktechnieken ontwikkeld. Prachtig voorbeeld hiervan is stomen. De stoomoven is niet meer weg te denken uit de keuken. Daarom organiseren we iedere eerste zaterdag van de maand een kennismakingscursus voor de stoomoven.Behalve uitleg over de stoomoven ga je samen een aantal gerechten bereiden om zo ervaring op te doen. Nieuw is de Sous Vide. Ook daar gaan we uitgebreid op in en laten we Sous Vide bereidingen proeven. Kom je ook?

Wat zeker ook niet mag ontbreken is een cursus snijtechnieken, de basis van het koken. Zaterdag 11 en 18 januari om 14.00 gaan we weer aan de slag met het Koksmes. Mooi gesneden groenten zorgen voor een veel nettere presentatie op je bord. Tijdens deze cursus leer je snijden als een chef en komen verschillende technieken aan bod. Deze cursus is onderdeel van “Saturday Inspirationday”. Meer daarover op www.kookcursusnijmegen.nl. De cursus kost € 39,- en duurt 2,5 uur. Stuur een mail naar Marcel@kookcollegewijchen.nl om je in te schrijven.

 

Sluiten