Framboos
Reserveren KookCollege Wijchen
2. uw gegevens
3. overige wensen
4. optie vastleggen - boeken

Reserveer formulier - stap 1

Gewenst thema en tijd

 

Datum
Tijd
Thema
Aantal personen

Koken met bier

Sinds april 2014 heeft Wijchen een eigen Brouwerij. Opgericht door 2 ondernemers. Met deze bieren gaan we dus de workshop ontwikkelen. Bij iedere gang wordt er met bier gekookt. Zelfs bij het nagerecht. Dat zal een biersabayon worden. Het hoofdgerecht zal vis met een biersaus worden. Het voor- of tussengerecht wordt met bierbeslag gefrituurd. Bij iedere gang wordt  naar wens een glas van het bier geschonken waarmee is gekookt.

De workshop begint om 18.00 uur en is om 22.30 uur afgelopen. De kosten van deze workshop bedragen € 69,00 per persoon inclusief BTW. Bij deze prijs zijn receptuur, ingrediënten, professionele begeleiding, drank en afwashulp inbegrepen. Duur workshop 4,5 uur.

Meld je aan via marcel@kookcollegewijchen.nl
Binnenkort hebben de brouwers hun eigen brouwerij. In hetzelfde pand als onze kookstudio. Dus nog meer mogelijkheden voor een gave workshop.

Streetfood

De tijd van alleen maar een kraampje met Vietnamese loempia’s is wel voorbij. Overal kom je de foodtrucks tegen. Voor ons de inspiratie om de nieuwe workshop Streetfood te ontwikkelen. Je maakt kleine zoals bijvoorbeeld Po Boy met gefrituurde vis en Creoolse mosterd, Loempia van rijstvel met Thaise basilicum, Kip Tandoori of lamsspiesjes. De gerechten worden ook geserveerd zoals ze ook op ‘straat’ geserveerd worden.

De workshop begint om 18.00 uur en is om 22.30 uur afgelopen. De kosten van deze workshop bedragen € 49,00 per persoon inclusief BTW. Bij deze prijs zijn receptuur, ingrediënten, professionele begeleiding, drank en afwashulp inbegrepen. Duur workshop 4,5 uur.

Meld je aan via marcel@kookcollegewijchen.nl

 

Kerstkoken

Net als voorgaande jaren gaan we ook dit jaar weer kerstkoken. Nu op zondag 7 december van 12.00 tot 18.00 uur. Tijdens deze workshop gaan we je inspireren voor het kerstdiner. Je gaat verschillende kleine gerechten bereiden. op kleine bordjes zodat je veel kunt proeven. Hieronder een selectie:

Coquille met gamba en kokos-inktvissaus en zoetzuur
Zeeduivel met pompoensamosa en pittige sinaasappelsaus
Sandwich witvis met appelgelei, pepita en uienchutney
Buikspek met groene ketchup en Chinese kool
Bouillon van kip en knoflook met amandelschaafsel
Hertenrack met truffelaardappel en appelstroopjus
Wildstoof op broodkrokantje en anijschampignonsBerliner bol met cranberrymousse

De kosten van deze workshop bedragen € 85,00 per persoon inclusief BTW. Bij deze prijs zijn receptuur, ingrediënten, professionele begeleiding, drank en afwashulp inbegrepen. Duur workshop 6 uur.

Meld je aan via marcel@kookcollegewijchen.nl

Tapas

Gegrilde Gamba’s

Gehaktballen in chilisaus

Gevulde eitjes met ham

Gevulde champignons

Chorizo soesjes

Spiesjes van varkenshaas

Seranoham met groenten

Tomaten brood

Inktvisringen met citroenmayonaise

Klassieke aardappeltortilla

Crema Catalana

De workshop begint om 12.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. De kosten van deze workshop bedragen € 69,00 per persoon inclusief BTW. Bij deze prijs zijn receptuur, ingrediënten, professionele begeleiding, drank en afwashulp inbegrepen. Duur workshop 5 uur.

Meld je aan via marcel@kookcollegewijchen.nl

Japans Koken

Sashimi van zalm met rettich en sesamdressing

Sushi Maki met tonijn en lente-ui

Tempura van mulfilet

Yakitorispiezen van ossenhaas, shi-take en roerbakgroenten

Mangopudding met limoenijs

De workshop begint om 12.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. De kosten van deze workshop bedragen € 69,00 per persoon inclusief BTW. Bij deze prijs zijn receptuur, ingrediënten, professionele begeleiding, drank en afwashulp inbegrepen. Duur workshop 5 uur.

Meld je aan via marcel@kookcollegewijchen.nl

Vaderdag koken

Hoe gaaf is het om samen met je dochter of zoon in de keuken aan de slag te gaan. Een mooie invulling van de dag. Kom je ook.

Zondag 15 juni gaan de vaders en zonen of dochters aan de slag. Ook deze dag staat in het teken van de lente met al een voorzichtige blik richting de zomer. Wat we uiteindelijk gaan koken blijft nog een verrassing. Uiteraard houden we rekening met dieetwensen.

We om 12.00 uur en bereiden we een 3-gangendiner. De kosten voor deze workshop bedragen € 79,- per 2-tal. Bij deze prijs is alles inbegrepen, dus drankjes, ingrediënten, begeleiding, receptuur en afwashulp. Jullie hoeven dus niet zelf af te wassen.

Geef je op via marcel@kookcollegewijchen.nl.

Thais

Salade van papaja
Met taugé, koriander en gebakken pinda’s

Tom Jam Gum
Citroensoep met garnalen

Gaeng kheo wan gai
Kip met groene curry en Thaise aubergines

Phad krapow neua
Zoetscherpe biefstuk met basilicum

Aisa khtiem kati sod
Mango met plakrijst en kokosijs

De workshop begint om 12.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. De kosten van deze workshop bedragen € 69,00 per persoon inclusief BTW. Bij deze prijs zijn receptuur, ingrediënten, professionele begeleiding, drank en afwashulp inbegrepen. Duur workshop 5 uur.

Meld je aan via marcel@kookcollegewijchen.nl

 

Kookclub voor jongeren

Wilde je altijd al weten hoe je verse pasta maakt. Of hoe je een brood bakt. Dat doen we samen met Jorrit de Streekbakker. Of juist die lekkere risotto met gamba’s. Dat ga je leren tijdens de kookclubmiddagen voor jongeren. Iedereen van 14 tot en met 17 jaar wordt uitgedaagd om mee te doen. We koken steeds 2 gerechten die je helemaal zelf gaat maken. Daarbij komen de verschillende basistechnieken zoals snijtechnieken, het bakken van vlees en vis en natuurlijk verse pasta maken.

We komen iedere 4e zondag van de maand bij elkaar. Om 12.00 uur spreken we de gerechten door, daarna gaan we lekker koken en eten. Om 16.00 uur sluiten we af.

De kosten voor 5 lessen bedragen € 225,- per persoon. Bij deze prijs is alles inbegrepen. Dus alle ingrediënten, begeleiding, afwashulp, drankjes en natuurlijk de recepten.

Dit is je kans. Dus geef je op via marcel@kookcollegewijchen.nl.

Wanneer?
Zondag 23 februari
Zondag 23 maart
Zondag 27 april
Zondag 25 mei
Zondag 22 juni

Kom je ook bakken tijdens onze high tea workshop op vrijdag 15 november van 14.00 tot 18.00 uur.

Lekker op vrijdagmiddag met vriendinnen taartjes bakken en lekkere sandwiches bereiden. Vanzelfsprekend ga je gezellig aan tafel om te genieten van alle lekkernijen en verse thee.

Tijdens de workshop maak je onder andere de klassiekers zoals de muffins, scones en de carrot cake. De hartige sandwiches worden gemaakt met zalm en de bekende blauwe kaas uit Engeland: Stilton.

De kosten van deze workshop bedragen € 42,50 per persoon inclusief BTW. Bij deze prijs zijn receptuur, ingrediënten, professionele begeleiding, drank en afwashulp inbegrepen. Duur workshop 4 uur.

Schrijf je nu in voor deze high tea.

Netwerken in Nijmegen?

De Lekkere Lezing is een laagdrempelige bijeenkomst voor ondernemers in en rondom Nijmegen. Lekkere Lezing is een nieuw initiatief van het team van LekkerSpeechen. Maandelijks wordt een korte en interactieve lezing over een boeiend onderwerp gehouden. Deze lezingen vinden plaats in de kookstudio van Het Kook College Wijchen. Wij combineren lekker eten met informatieve lezingen en kwalitatief netwerken. De lezingen zijn bedoeld voor iedereen die weleens lekker wil luisteren naar een lezing over een interessant en actueel onderwerp.

Tijdens iedere lezing komt u ook aan bod tijdens de pitch ronde. Hierin kunt u uzelf voorstellen en leert u kort andere ondernemers kennen waarmee u kunt gaan netwerken.

Kerstkoken

Tijdens deze workshop gaan we je inspireren voor het kerstdiner. Net als vorig jaar gaan we verschillende kleine gerechten bereiden. Zie het meer als een proeverij met veel verschillende gerechten. Een heerlijke mix tussen vega, vlees en vis. Een paar gerechten van vorig jaar:

Gerookte rode biet met camembert en venkel
Coquille met gamba en kokos-inktvissaus en zoetzuur
Zeeduivel met pompoensamosa en pittige sinaasappelsaus
Sandwich witvis met appelgelei, pepita en uienchutney
Bouillon van kip en knoflook met amandelschaafsel
Buikspek met groene ketchup en Chinese kool
Gelakte Livar Beenham met aardappelmousseline
Gebakken bloedworst met zuurkool
Hertenrack met truffelaardappel en appelstroopjus
Stoof op broodkrokantje en anijschampignons
Berliner bol met cranberrymoussee
Ameretti kletskop met witte chocolade en Sambuca

De kosten van deze workshop bedragen € 85,00 per persoon inclusief BTW. Bij deze prijs zijn receptuur, ingrediënten, professionele begeleiding, drank en afwashulp inbegrepen. Duur workshop 5 uur.

Reserveer nu vanaf 6 personen via onze reserveringsbutton

Gerookte rode biet met camembert en venkel

 

Coquille met gamba en kokos-inktvissaus en zoetzuur

 

Zeeduivel met pompoensamosa en pittige sinaasappelsaus

 

Sandwich witvis met appelgelei, pepita en uienchutney

 

Bouillon van kip en knoflook met amandelschaafsel

 

Buikspek met groene ketchup en Chinese kool

 

Gelakte Livar Beenham met aardappelmousseline

 

Gebakken bloedworst met zuurkool

 

Hertenrack met truffelaardappel en appelstroopjus

 

Stoof op broodkrokantje en anijschampignons

 

Berliner bol met cranberrymousse

 

Amaretti kletskop met witte chocolade en Sambuca

Normal
0

21

false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:"Verdana",sans-serif;
mso-fareast-language:EN-US;}

Italiaans

Vitello Tonata

Ravioli met paddenstoelen en salieboter

Saltimbocca alla Romana en vers olijvenbrood

Semi Freddo al Caffé

De workshop begint om 12.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. De kosten van deze workshop bedragen € 69,00 per persoon inclusief BTW. Bij deze prijs zijn receptuur, ingrediënten, professionele begeleiding, drank en afwashulp inbegrepen. Duur workshop 5 uur.

Meld je aan via marcel@kookcollegewijchen.nl

Indonesisch

Pepes Djamoer -met kip gevulde koolbladeren op frisse salade

Verse loempia's - pittig mengsel van tempeh en mihoen in krokant jasje

Sambal goreng tahoe - gestoofde boontjes met tahoe en specerijen

Sambal goreng telor - gekookte eieren in stoofsaus met paprika, kokos en specerijen

Gule Kambing - stoofpot van lamsvlees met specerijen, kokosmelk en palmsuiker

Atjar Ketimoen - fris garnituur van komkommer, gember en citroen

De workshop begint om 12.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. De kosten van deze workshop bedragen € 69,00 per persoon inclusief BTW. Bij deze prijs zijn receptuur, ingrediënten, professionele begeleiding, drank en afwashulp inbegrepen. Duur workshop 5 uur.

Meld je aan via marcel@kookcollegewijchen.nl

 

Herfstkoken

Galette van bospaddenstoelen, trufffelmayonaise en spek

Herfstsoep

Hert met Parmaham, bietenrisotto, kastanjes en geitenkaas

Shortcake met vijgen en chocolade

De kosten van deze workshop bedragen € 69,00 per persoon inclusief BTW. Bij deze prijs zijn receptuur, ingrediënten, professionele begeleiding, drank en afwashulp inbegrepen. Duur workshop 4,5 uur.

Aanmelden kan via marcel@kookcollegewijchen.nl.

Sluiten