Framboos
Reserveren KookCollege Wijchen

Smaakbazen

Koken voor kinderen en tieners
Smaakbazen is een kookproject voor basisscholen en onderbouw van het voortgezet onderwijs. We laten de kinderen kennis maken met gevarieerd eten, smaken en gezonde producten. Dit begint al met een korte presentatie op school. Aan het eind van de presentatie krijgen de kinderen de opdracht om een gerecht te bedenken. Dit gerecht gaan ze in onze kookschool bereiden.

Zelf boodschappen doen
De kinderen worden door de leraren in groepen verdeeld. De groepjes krijgen een voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht toegewezen en gaan dan met elkaar een gerecht bedenken. De kinderen letten op smaak (welke smaken passen goed bij elkaar) of het gezond is en op de presentatie (hoe het op het bord komt te liggen). De kinderen doen zelf de boodschappen. De school bepaald of er een maximum budget is wat de leerlingen uit mogen geven aan de producten.

Smaak, presentatie & creativiteit
Eenmaal aanwezig in de kookschool gaan de kinderen hun eigen gerecht bereiden. Vooraf krijgen ze een korte introductie over de keuken en waar ze bij hun specifieke gerecht op moeten letten. Daarna gaan de kinderen aan de slag met het bereiden van de gerechten. Uiteraard worden ze door ons volop begeleid. De gerechten worden natuurlijk door een jury beoordeeld. In deze jury zit ook altijd de leerkracht. Behalve de jury kunnen de klasgenootjes en ouders die mee zijn van de gerechten proeven. Er wordt vooral gelet op smaak, presentatie en creativiteit. Er zijn geen winnaars of verliezers.

Ochtend- of middagprogramma
Smaakbazen duurt maximaal 3,5 uur en kan zowel in de ochtend als in de middag plaatsvinden. In de ochtend kan het natuurlijk zo gedaan worden dat het programma wordt afgewerkt en de kinderen dus automatisch al de lunch hebben gehad waardoor ze daarna meteen weer door naar school kunnen. Smaakbazen is bedoeld om de kinderen kennis te laten maken met koken en enthousiast te maken over eten en gezonde keuzes.

Wil je meer weten mail ons dan via marcel@kookcollegewijchen.nl.

 

Sluiten