Framboos
Reserveren KookCollege Wijchen

Cursus Vitaal koken als onderdeel van duurzaamheidsbeleid

In het afgelopen jaar heb ik samen met Melanie van Driel van ‘Mproef Vitaal Ondernemen’ meerdere cursussen Vitaal koken georganiseerd. De cursus die bestaat uit 4 lessen is opgebouwd uit een mix van theorie en praktijk. Iedere les begint met een theoriegedeelte en wordt afgesloten met het koken van een aantal gerechten. Een mooi voorbeeld zijn de pakjes en zakjes waarna we de deelnemers hun eigen kip tandoori met verse kruiden en specerijen laten maken.

Doel van de cursus is vooral het bewust(er) maken van de deelnemers van hun eet- en drinkpatroon. Drink je wel voldoende water op een dag en wat eet je nu zo over de dag gezien. Let er op dat je zoveel mogelijk onbewerkte producten koopt en kook vooral zelf. Wij laten zien dat koken niet ingewikkeld en tijdrovend hoeft te zijn. Zo maken we een begin met een duurzame gedragsverandering van onze deelnemers.

Afgaande op de opgedane kennis en ervaring tijdens de vitale kooklessen zijn wij ervan overtuigd geraakt dat deze cursus een vast onderdeel van een duurzaam HRM-beleid moet zijn. Duurzame inzetbaarheid bereik je als werkgever door structureel te investeren in de fysieke en ook geestelijke gezondheid, naast investeren in scholing en productiviteit. Het bevorderen van de vitaliteit van medewerkers begint al in het bedrijfsrestaurant en het aanbieden van bedrijfsfitness. De cursus Vitaal Koken is een goede aanvulling op het bestaande beleid. We zien dat ook verzekeraars steeds meer aandacht besteden aan dergelijke programma’s. De verzekeraars Menzis en VGZ hebben al het programma ‘Keer Diabetes2 Om’ ontwikkeld.

Wij zien voor werkgevers en HRM-afdelingen kansen om met ons programma het duurzaamheidsbeleid een nieuwe dimensie te geven. Zie jij dit ook zo dan komen we graag in gesprek.

Sluiten